Tuesday, May 11, 2010

Dalam Hati ada Taman

Manusia,
Walaupun luaran dia nampak hina, dalamannya dia terlalu mulia.
Walaupun luaran dia nampak cela, dalamannya dia begitu sempurna.
Walaupun luaran dia jahat menggila, dalamannya dia tetap manusia.

"dulu kami digelar setan
selalu dimarah ustaz zainal abidin sakiran
walau sakit kami dirotan
tapi jasa ustaz tetap jadi sanjungan"

Sejauh mana kita pergi, sedalam mana kita benci, seglamour mana kita menjadi... namanya tetap terpahat walau sekelumit dihati...

----

Didedikasikan kepada En Hadzril Ridzal Hussin dengan ucapan :
"Walaupun ko kipas salah orang, tapi niat suci murni tu kitorang nampak lah. Bagus2.. pasni add yang betul-betul pnya yer"


P/S : Sesiapa yang berFacebook akan dapat Big Picture untuk entry ini.

14 comments:

ain fadzal said...

ko pun pandai berpantun gak ye mat?

AmatMizi said...

gua bm dlu dpt A2.. klu mntak paijo lg dia tere kot. dia dpt A1

licketysplit's said...

aiL sebenarnya SAYANG ngan Jenal ni, malam mG lepas baru dia luahkan ISI TAMAN HATInya kat aku n anip.. mana yg BAIK kita IKUT, tapi aku rasa Jenal BISING pown coz nak ANAK2 dia BERJAYA dalam HIDUP bukan setakat jadi ORANG tapi sebagai MUSLIM...

zalie said...

Guru ialah insan mulia. Tanpa dia, kita takkan dapat memiliki ilmu yang Allah miliki ini. Tanpa perantaraan guru, kita juga tidak dapat menjadi seorang bekerjaya seperti hari ini. Tanpa guru, kita belum tentu menjadi seorang manusia mulia ..
Jangan terlalu ego dengan mengatakan apa yang kita dapat hari ini, adalah usaha kita sendiri, itu ialah ayat hipokrit kerana tidak tahu mengenang jasa insan yang mengajar kita daripada tak tahu kepada yang tahu..
Apakah mak bapak kita boleh mengajar apa yg guru-guru kita ajarkan? Memang mak bapak kita KURANG AJAR!! Sebab itulah mereka menghantar kita untuk menimba intuisi berguna, menggelegak akal menerimanya..
Pesan saya kepada diri saya dan anda sahabat2 saya... Cermin diri sebelum berkata-kata. satu rotan berbirat meninggalkan kesan mendalam, tapi apakah kita sedar ia mampu menggugurkan dosa-dosa kecil kita yang melangit tinggi...
Apa pun.... saya amat menghormati guru saya... sebab tanpa guru kita takkan ke mana-mana
SEMUA USTAZ DAN USTAZAH SMKAS, SKKD, UTM (B Sc Ed (hons) & M Ed) SELAMAT HARI GURU KEPADA KAMU SEMUA... SEMOGA CABARAN MENDIDIK ANAK BANGSA DITERUSKAN UNTUK TERUS MELAHIRKAN SEORANG DOKTOR, DOKTOR GIGI, PEGUAM, PHOTOGRAPHER PART TIMER, AKAUNTAN, PEGAWAI BANK, PTD, ENGINEER, UASAHWAN, DAN APA-APA BIDANG KERJAYA YANG MULIA..
TERIMA KASIH CIKGU...

sniffdawhatwhatbanger said...

ahh...kau mana tau, galak
kau xde faesbuk.
Meh sini aku buatkan nak?

licketysplit's said...

neP.. Xpayah faceBook untuk BIG PICTURE entry ni, tgk muka aiL pun dah tau DALAM HATI ADA TAMAN.. ko Xingat senikata KEMBALI MERINDU-SLAM aiL pass kat sape??

neP.. declare sekarang ko minat SLAM ke UKAY'S??

licketysplit's said...

tnX zaLie utk komen & perINGATan anda.. no offence, mungkin masatu darah MUDA senang UP.. .
bila dah TUA2 ni baru perasan..

TERIMA KASIH GURU2 KU, WARGA PENDIDIK & KAKITANGAN SEKOLAH termasuk MAKCIK DEWAN MAKAN, MAKCIK KANTIN, PEMBANTU MAKMAL, TUKANG KEBUN, JAGA dll...

AmatMizi said...

Selamat Hari Guru kepada semua Guru yang pernah mendidik kita dan yang sedang mendidik anak-anak kita..

sniffdawhatwhatbanger said...

Amat : komen sapa yg kena dilit tu?
Galak : Ohh sori brader...gua Search Wings ngan May sampai tua. Apa barang nyanyi lagu jiwang meneran2?

licketysplit's said...

Amat: post removed tu sama masa ngan komen ko, salah complain ke??

Anip : biar betik sampai tua?? wa pown dah start minat Rabbani..

pejal said...

mmm...klu tak krn ust zainal, tak ler aku ke sklh len, dan tak ler kawen dgn bni aku skrg. igtkan die benci kat aku. rpnyer.....tqvm ustaz

Azrail said...

Hahahhaha ko mmg lancau ler amat hehehehe..
Galak : Bile masa gua layan slam seyhh?? Gua bukan Madon
Zali : Gua Setuju Walau Birat kat punggung aku ni masih berbekas hehehe.. First time gua kantol rokok ngan lu dulu kan hehehhe

mohamad said...

4 all my fella fwend.. just 4 ur concern that d' ustaz Zainal yg korang syg 'SGT2'2 dah cumming back ke SMKAS.. but aku tak pasti la bila ek dia pindah daripada sek kita2 ekk.. mungkin masa akhir tahun form 4 kot..

atok said...

Salam, ada sesaper yg ada hp ustaz zainal. gua igt nk call dier lah.. Atok