Wednesday, March 24, 2010

GATHERING REUNION 2010!!!


Setelah sekian lama perancangan nak buat Gathering Reunion ni tertangguh sejak tahun 2007 sehinggakan Pencu yang dh clash 100 kali pun dh dapat anak, dari Pekji dok kat Keratong smpai dia pindah ke Chini, Abg Sanip yg dok kat Pontian pun dh ada 2 anak,  Rezib yg  dulu suka ngumpat pun dh x berapa suka mengumpat skrg, reunion FCB ni tetap x menjadi lagi sampai skrg. 
 

Kali terakhir tempat yang dicadangkan dulu kat Glory Beach Resort Port Dickson & date yg dirancang pd 21 Julai 2007. Punyela lama..... mungkin dulu x ramai lg yg jd follower blog FCB ni, so info mengenai reunion ni x smpai ke semua member2 terutama yg berada di Teluk Bogak, Muar.

So, tahun 2010 ni dicadangkan kepada semua member2 yg berada kat mana pun supaya kita buat balik reunion yg pernah tertangguh ni. Setelah perbincangan dibuat oleh Aku , Amat , Yaya & Topek, so beberapa tempat dah di shortlist kan untuk dijadikan tempat kita ber Reunion nanti.... Mana tempat yg paling byk VOTE, kat sana kita akan buat nanti.
Date yang dicadangkan pada 6hb November 2010 nanti (2 hari 1 mlm). Yang pasti Topex dgn Kekak akan bercuti time ni... confirm diorg cuti.

Time gathering ni kita akan buat tahlil,telematch,bbq,makan2.
Diharapkan member2 semua dpt meluangkan sikit masa utk gathering kali ni & apa yang dirancang ni diharap menjadi. Sape2 yg nak join gathering ni, kita akan collect fund start bln Mei 2010.
Tempat-tempat yang dicadangkan :


1. Damar Suria Resort, Pantai Teluk Gong, Melaka
Budget :
1. Bilik : RM 120.00
2. Sarapan Pagi : RM5.00 (Dewasa) RM 3.00 ( Kanak2 > 4 thn)
3. Mkn Tengahari / Mkn Malam : RM10.00 (Dewasa) RM 5.00 ( Kanak2 > 4 thn)
4. BBQ :  RM20.00 (Dewasa) RM 10.00 ( Kanak2 > 4 thn)
5. Karaoke : RM 150.00 1 Group
6. Lain-lain : RM 40.00
Anggaran keseluruhan : RM 250.00 1 Famili 

Note : Diingatkan kpd member2 semua, kalau buat kat sini BBQ kena masak sendiri, makan pun ala kadar jek!..... jgn ada yg complain pulak nanti...


Budget :
1. Pakej : RM 130.00/person (Tempat tido,sarapan,mkn tghari,mkn mlm)
2. Caj tambahan BBQ :  RM35.00 (Dewasa) RM 25.00 ( Kanak2 dr 4 thn - 12 thn)
3. Caj tambahan Kanak2 : RM 80.00 (Tempat tido,sarapan,mkn tghari,mkn mlm)
4. Karaoke : RM 550.00 1 Group
5. Lain-lain : RM 40.00
Anggaran keseluruhan : RM 370++ 1 Famili  (harga x masuk karaoke)
 








Budget :
1. Apartment 3 bilik : RM 518.00 - kongsi 3 family (tido,sarapan)
2. Mkn Tengahari : RM20.00 (Dewasa) RM 14.00 (Kanak2 dr 4 thn - 12 thn)
3. Mkn Malam : RM25.00 (Dewasa) RM 18.00 ( Kanak2 dr 4 thn - 12 thn)
4. BBQ : RM35.00 (Dewasa) RM 25.00 (Kanak2 dr 4 thn - 12 thn)
5. Lain-lain : RM 40.00
Anggaran keseluruhan : RM 390++ 1 Famili (x masuk karaoke)


4. Bayu Beach Resort Port Dickson
Budget :
1.Pakej Outing : RM 155.00/person (Tempat tido,sarapan,mkn tghari,mkn mlm,telematch/beach games,lain-lain facilities) minimum 30 org
2. BBQ: RM55.00/person
3. Lain-lain : RM 40.00
Anggaran keseluruhan : RM 460++ 1 Famili (x masuk karaoke)

Budget :
1. Bilik : RM 179.00 (Tido & sarapan 2 org)
2. Mkn Tengahari : RM35.00 (Dewasa) RM 18.00 ( Kanak2 > 4 thn)
3. BBQ :  RM35.00/person
4. Lain-lain : RM 40.00
Anggaran keseluruhan : RM 400++ 1 Famili (x masuk karaoke)




Budget :
1. Bilik : RM 250.00 (Apartment 3 Bilik Kongsi 2 Famili)
2. Pakej Makan : RM70.00 (Dewasa) RM 42.00 ( Kanak2 4 thn - 12 thn)
(Pakej masuk BBQ, Mkn Tghari,Sarapan)
3.Telematch : RM8.00/person (Dewasa) RM 5.00/person ( Kanak2 4 thn - 12 thn)
4.Karoake : RM750.00 1 group
5. Lain-lain : RM 40.00
Anggaran keseluruhan : RM 380++ 1 Famili


Sila vote lokasi yang menjadi pilihan di Voting Area sebelah kiri blog ini. Undian yang paling banyak akan menjadi pilihan venue Reunion kita pada November ini.

Selamat Mengundi... 

P/S : Sebarkan pada yang tidak tahu...

21 comments:

sniffdawhatwhatbanger said...

chaiyok semua. Mudah-mudahan kali ni menjadik. Semoga kita x terbakar lagi dgn cakap2 berapi kita sendiri.

Rambang mata gua nak pilih lokasi yg mana satu. Gua dah x sabar2 nak tgk bawang tarik lagu Zaiton Sameon masa karaoke nnti.

Dah boleh mula saving dari skrg. Tido xyah pakai airkon. Gi keje naik bas.

zalie said...

Aku rasa nak melobi tempat yg ada tpt main bolat tampar, nak tgk Amat set bola, dgn hanip buat spike spin dia.. kik kik Apatah lagi shai yg sentiasa terlebih line..
Kalau bini den dah hbs pantang, aku bolehlah gi dgn korang

licketysplit's said...

aku vote yg paling murah..line clear X nak bawak awekzz??

Melah said...

Baper hari nak buat ni? Budget tu utk shari jer eh? So kena vote yg paling rendah lah yek...kecuali Anip...sbb dia akan dpt 24 bulan bonus hujung thun ni....hahahaha

Amat said...

Zalie : teringin gak tgk ko yg dh mcm gorila ni lompat...hehehe tp aku mmg rindu la dgn spike spin anip

Galak : Ko bawak awek bleh..tp dok asing2. Klu ko sekali, ramai Ustaz akan bg tazkirah kat ko.

Melah : Dua hari satu malam... kita vote tmpt mahal2 pun nnti Anip bleh sponsor

iki said...

aku pun dh lama x main bola tampo ni...

sape2 yang ada anak umur 4 thn keats kena budget lebih sikit... budget yg ada tu utk laki bini je...

Pekji said...

aku hrp ia akan menjadi kali ni. maybe encik sniff boleh buat pengumuman kat surau pakai vokal jaga omar.

Kalau ada court bola tampa lagi bagus. Sniff boleh belatih serve kasik masuk, kalau boleh serv atas. Shai boleh belatih spike kasi tak lepas line.

kpd organizer, kalau melah ckp nak dtg tu, jgn percaya sgt..

sniffdawhatwhatbanger said...

Kalau ubat berjimak meletup di pasaran, Melah akan taja kita semua ke Hong Kong. Makan tanggung, berak sponsor...

Melah said...

Pekji: woit....aku dtg tau tngok barongan ko....tp kalau aku x dtg aku nk buat ayat lain lah kali ni...." anak aku ader sukan lah kat tadika dia....x dpt nk dtg"

Nip: Ala nip, bonus mahu riban2...sebotol ko, sbotol A'a apalah sgt....bler mahu order? Setakat ratusan ringgit jer....

Mhelmi said...

kalau ade aktivit bersukan aku taknak pegi

AmatMizi said...

ko kan mat sport guntur

sniffdawhatwhatbanger said...

melah : prestasi kitaorg skrg standard mesin piling. Tunggula 15 tahun lg

pejal said...

shah beach resort ada potensi bleh wat cam kampung abah sndiri nih

licketysplit's said...

pastikan juga ada court takraw n table ping-pong...Mhelmi, Xnak sport aku join kau melalak!!!

Mhelmi said...

galak, kalao ade Spa lg bagus...hahahah

licketysplit's said...

kalo ada sPa pastikan juga ada relation officer...

paijoe said...

Shah Village sounds REALLY2 GOOD!!! Bagi aku no akaun treasurer. aku nk bank in hari ini jugak.
Menurut ramalan aku, kira2 ada 15 family yg buleh join nih!!!
Tak tmasuk bujang2 lagi. So mungkin kesemua villa2 dan bilik2 akan fully occupied nanti. Memang jadik ASPURA dan ASPURI.
IKI : silalah gerakkan jentera2 dan PC-PC (pemudahcara2) untuk event tergenpak dekad ini!!!

iki said...

Paijo: aku anggarkan dlm 15 family akan join event ni. kalau masuk yg bujang lebih 20 jg... mmg jd aspura aspuri tmpt ni... cuma tmpat ni xde PUBLIC PHONE ACA mcm kat asrama dulu

AmatMizi said...

Juga takde bilik tunas bistari untuk aktiviti melepak sambil makan biskut rokok

zalie said...

Dan juga tiada Dorm al-Kindi untuk Amat and the gengs rag-ging budak. Begitu juga Pejal dan Icok.. kik kik kik

licketysplit's said...

amat kaki BULI rupanye.. kalo tau aku Xfailkn arab aku, boleh join ko sampai form5..sengaja aku failkn arab coz at least Xterjebak merantau ke JORDAN... Paijoe, tau r MENANG banyak KES.. choices ko MAHAL r X + karoke lg.. vote paling murah r, rezeki KAWAN-KAWAN kan??